donderdag 30 oktober 2008

Tussenstand van mijn groepje

Als "23dingencoach" mag ik 6 personen begeleiden.
Nu we 14 dagen geleden zijn begonnen even een tussenstandje.
4 personen zijn 17 oktober begonnen, 2 personen niet.
Die 2 personen zijn nog niet begonnen, dus ik wacht het weekend even af (wie weet) en dan maar eens een mailtje sturen of ze al weten wanneer ze gaan beginnen.
Van de 4 personen die de 17e wel zijn begonnen: gaat er 1 als een raket, is 1 nu ook lekker bezig en hebben 2 personen sinds die datum niks gedaan (kunnen doen ?). Ook weer even het weekend afwachten en dan ook maar eens een aansporingsmailtje.
Het is namelijk het leukst/leerzaamst (denk ik) om toch zoveel mogelijk een beetje bij te blijven in een gezamenlijk traject. Kun je volgen dat jij niet alleen problemen hebt met het voor elkaar krijgen van dingen, elkaar adviseren en enthousiasmeren etc.

woensdag 29 oktober 2008

YES!!

Heerenveen-Vitesse: 0-2!

vrijdag 17 oktober 2008

De tweede groep van start

Vandaag zijn we begonnen met de tweede (en laatste) groep 23dingen.
Na een presentatie van Han zijn de 5 coaches (waarvan ik er 1 ben) met de deelnemers in groepjes aan de slag gegaan met de eerste 3 dingen.
Wat mij betreft was de aftrap geslaagd.

woensdag 15 oktober 2008

En dit snap ik ook niet trouwens

al@din chat is niet altijd beschikbaar. Dat vind ik logisch. Wat alleen jammer is, is dat als de chat niet beschikbaar is er alleen een melding komt: "Helaas is er momenteel geen medewerker in staat om aan uw oproep gehoor te geven" . Hallo?? Dan denk ik:is de medewerker ziek, is de computer kapot, hebben jullie een bedrijfsuitje, of....?????
Waarom niet een mededeling dat de chat nu niet "open" is (maar dan natuurlijk beter geformuleerd) en aangeven op welke tijden de chat wel werkt? Lijkt mij gratis promo als je gewoon even de tekst aanpast. Van die dingen dus.

woensdag 8 oktober 2008

Ik snap dat niet

Gisteren dus een widget gemaakt voor al@din-chat (zal ook eens kijken of ik voor windows vista er een sidebar gadget van kan maken trouwens).

Maar: ik snap dat dus niet: waarom doet al@din dit zelf niet??? Ze verspreiden als het ware de widget, maar dan zonder 'm weg te zetten bij Widgetbox en dus zonder het knopje "Get Widget", dat snap ik dus niet!

Resultaat is namelijk dat de chat alleen op bibliotheeksites terecht komt en dus niet op individuele blogs/sites. En ik dacht dat dat juist (ook) de bedoeling is: de bibliotheek(diensten) naar mensen toebrengen! En dus moet je zorgen dat je de optie "Get Widget" wel hebt, zodat er verspreiding plaatsvindt!

Ben ik nou zo slim, of..........

dinsdag 7 oktober 2008

Weer een widget

Nu de al@din chat-->

woensdag 1 oktober 2008

Widget voor Wikipedia NL

Tot mijn verbazing zag ik dat er in Widgetbox nog geen widget was voor de nederlandse Wikipedia. Daarom er maar 1 gemaakt. Misschien toch wel handig. Zie hiernaast.