dinsdag 7 april 2009

Tip: antwoord.bibliotheek.nl


Antwoord.bibliotheek.nl is een vraag- en antwoorddienst van de openbare bibliotheken in Nederland. Het mooie ervan is dat je zelf actief mee kunt doen in het beantwoorden van vragen. Kennis delen dus! Web 2.0 dus.

Ik heb inmiddels een widgetbox versie van de widget gemaakt (zie hiernaast). Plaats de widget op je site of blog (door op Get Widget te klikken), zodat deze mooie dienst verder wordt verspreid.

11 opmerkingen:

Guppie zei

Ik vind het helemaal fantastisch dat antwoord.bibliotheek.nl al wordt gezien als van alle openbare bibliotheken in Nederland! We zijn gestart in Noord- en Zuid-Holland (subsidie van de provincies), maar Amersfoort deed ook al vanaf het begin mee met vragen beantwoorden. Ik nodig iedereen van harte uit om 'overal' de widget te plaatsen http://antwoord.bibliotheek.nl/sidebarRight/widget, ook eens een vraag te stellen of te beantwoorden en vooral ook Help deze site verbeteren te bekijken. We kunnen nog flink wat activiteit gebruiken!

Groeten, Esther Valent, projectleider antwoord.bibliotheek.nl

steenwijk23 zei

mooie widget,staat al op mijn blog
maar snap het nog niet helemaal hoe het een en ander afgebakend is hoor (landelijk-provinciaal enz_
kan aan mij liggen..

Jouke zei

@steenwijk23: Ligt niet aan jou. Ik snap het ook niet, geloof ook niet dat ik dat wil trouwens :-).

catwoman zei

Hee Jouke, goed van jou,ik heb de widget inmiddels ook op mijn weblog geplaatst.
Zal ook weer eens wat gaan bloggen een dezer dagen trouwens, is al weer even geleden.
Dat zie je dan vanzelf wel voorbij komen.

Groetjes Catwoman

Anoniem zei

Het ziet er aansprekend en toegankelijk uit. Meer dan Aladin. Het lijkt me wel een directie 'concurrent' van Aladin. Is het de bedoeling dat het Aladin gaan vervangen?

Jouke zei

@Gerda: ik geloof dat beide dingen op dit moment "naast elkaar" lopen. Hoe en wat later: ik heb geen idee eigenlijk.

edJek23 zei

Wat dachten jullie van deze?.

Guppie zei

@edJek23 Goeievraag.nl is in februari gelanceerd door Ilse Media. Lijkt erg op antwoord.bibliotheek (ze hebben ons idee gepikt! :-)). Het verschil is dat Antwoord.bibliotheek in ieder geval vanuit het bibliotheekantwoord betrouwbaarheid van de bronnen garanderen.
@steenwijk23 en @gerda kluitenberg: volgende jaar wordt de (een?) landelijke digitale vraagbaak als het goed is opgenomen in de nieuwe landelijke digitale bibliotheek mijnbibliotheek.nl. Om een community uit te proberen draaien al@din en antwoord.bibliotheek nu naast elkaar, het is niet de bedoeling dat dat zo blijft.

Groeten, Esther Valent

Anoniem zei

Iets totaal anders... Heeft biebenschede ook een Delicious account? Ben ik wel nieuwsgierig naar in het kader van mijn 23 dingen cursus.
Groetjes, Gerda.

Wies zei

mooi initiatief!Heb ik ook maar op mijn blog gezet.
Groetn Wies

Jouke zei

@Gerda: geen delicious account (nog?). Misschien na de afsluiting van de 3 dingen bij ons/ Zou zomaar kunnen.