woensdag 10 maart 2010

Alleen de Aquabrowser aanbieden? Dacht het niet! 2

Een tijdje terug had ik over dit onderwerp een zeer duidelijke mening.

Maar de wereld verandert snel en ik ben niet te beroerd om mijn mening te herzien (ook al heb ik Fries bloed :-)).

In Overijssel wordt heel hard gewerkt aan "de ideale website". Als ik het goed heb begrepen was die van Zwolle-Zuid versie 1.0 daarvan.

Inmiddels is versie 2.0 beschikbaar, namelijk die van bibliotheken Hof van Twente.

Mij vallen 2 dingen op:
1. "De teruglegkar": net ingeleverde (en dus beschikbare boeken). Mooi!
2. De Aquabrowser (C-Wise) catalogus.

Mbt 2: mooi!! Zo willen we (ik spreek weleens in meervoud) het zien: snel vinden wat je zoekt (meestal een bepaald boek) en geen overbodige rimram zoals woordenwolken.
Prachtig!!

Punt van kritiek heb ik (natuurlijk Jouke, zo ben jij) ook: voor de website als geheel wil ik alle info zien zonder te scrollen!

Maar ik vind het een mooie stap voorwaarts!!

Versie 3.0 wordt ontwikkeld door de mensen in Deventer ( landelijk project en landelijk geld) en volgt voor de zomer. Wij hebben aangegeven graag input daarvoor te geven en mee te willen testen.

Nog wat wensen mbt versie 3.0 alvast: zorg dat een widget/blidget zoals wij die hebben (twitter/youtube etc.) geintegreerd kan worden ( onze site), zorg dat er een mobiele versie komt (dat schijnt nu niet de bedoeling te zijn en is echt een gemiste kans!) en zorg dat ik alle info zie zonder te scrollen.

Bedankt alvast! :-)

Maar om terug te komen op de aanleiding: Alleen de Aquabrowser aanbieden?
Misschien toch wel!!

2 opmerkingen:

Jan Klerk zei

Ziet er goed uit Jouke dat Hof van Twente. Die c-wise catalogus vind ik niet zo'n rijke ervaring maar ik kan me goed voorstellen dat klanten hier heel anders over denken. Jammer dat er geen plaatjes bij de AVM zijn. Bij ons ook een probleem.
Ik ben zelf dol op Aquabrowser, lekker gestructureerd ding, maar ik merk nu in de praktijk in de korte tijd dat we 'm hebben dat met name ook medewerkers het razend moeilijk vinden.

Edwin Mijnsbergen zei

Voortschrijdende inzichten, altijd leuk!

Ik vind de site als geheel fraai, maar met de boeken die geadviseerd worden als ik iets heb opgezocht kan ik niet zo gek veel.

Ik heb overigens nog niet veel gelezen over de vindbaarheid van alle content van de nieuwe sites. Tzt ben ik wel benieuwd naar testen met Google.