woensdag 8 oktober 2008

Ik snap dat niet

Gisteren dus een widget gemaakt voor al@din-chat (zal ook eens kijken of ik voor windows vista er een sidebar gadget van kan maken trouwens).

Maar: ik snap dat dus niet: waarom doet al@din dit zelf niet??? Ze verspreiden als het ware de widget, maar dan zonder 'm weg te zetten bij Widgetbox en dus zonder het knopje "Get Widget", dat snap ik dus niet!

Resultaat is namelijk dat de chat alleen op bibliotheeksites terecht komt en dus niet op individuele blogs/sites. En ik dacht dat dat juist (ook) de bedoeling is: de bibliotheek(diensten) naar mensen toebrengen! En dus moet je zorgen dat je de optie "Get Widget" wel hebt, zodat er verspreiding plaatsvindt!

Ben ik nou zo slim, of..........

9 opmerkingen:

Johan Hoenink zei

Hallo Jouke, het zal je slimheid wel zijn... Ik voeg hem in elk geval wel weer even toe bij mijn blog (met dank natuurlijk!

TienD zei

Jouke je bent niet alleen slim, je bent een held. Ik ben het volledig met je eens dat deze widget zo ruim mogelijk verspreid moet worden.

Edwin Mijnsbergen zei

Het is bizar. Laat ik er meer maar niet over zeggen. Jij in ieder geval bedankt voor je goede werk.

@

BenoƮt Cicchelero zei

Ik weet niet hoe lang die al op hun site staat, maar misschien was het bedoeld om in een testfase te draaien en zijn ze vergeten om daarna nog verder te verspreiden. Of ze kunnen er ook gewoon vanuit zijn gegaan dat iemand anders dat voor hun wel ging doen ... hoe dan ook een handige tip, waarvoor dank :-)

Patti zei

Hai Jouke,
Ik zit nu achter de chat als Al@din! Ik zag je net even binnenkomen. Goed dat je die widget hebt gemaakt! Ik zal het gebruik ervan hier ook verder promoten
Groetjes,
Patti
FlevoMeer Bibliotheek Lelystad

But zei

Schitterend zo'n widget, heb deze net op mijn blog gezet. En nu vraag ik me toch het volgende af. Als iemand via mijn blog een chat start kan dat de indruk wekken dat hij/zij met mij gaat chatten? De inzet van deze tool voor Al@din zal alleen werken als iedereen weet wat Al@din is.

Mirjam zei

Ik heb je button gisteren meteen toegevoegd aan mijn blog, maar binnen de cms van onze website lukte het niet (www.flevomeerbibliotheek.nl). En wat je vraag betreft: er schijnt een overeenkomst te zijn tussen de VOB en LiveCom waarbij is afgesproken dat de knop alleen op de site van al@din staat. Waarom dat zo is, weet ik eigenlijk niet.

Marina Noordegraaf .... zei

Conclusie: jij bent slim! :-)

m@rlies zei

Het lijkt zo simpel maar voor sommigen blijkt de "Get widget"-knop gewoon een brug te ver. Daar hebben ze dan toch weer slimmeriken zoals jij voor nodig;-)