donderdag 17 april 2008

Ervaringen met ding 4

Was al wel bekend met het fenomeen RSS. Via FeedReader een abonnement op het nieuws van de VOB. Ook heb ik alweer een tijdje geleden geexperimenteerd met de FeedReader (aangepaste versie gemaakt met standaard de feed van de bibliotheek Enschede die mensen bij ons konden downloaden).
We hebben dus een tijdje een RSS-feed op onze pagina gehad, maar zijn ermee gestopt: voegt het eigenlijk wat toe?? Inmiddels kunnen mensen zich wel via een rss-feed abonneren op de aanwinsten in gewenste genres etc.

Inmiddels een Netvibes account aangemaakt en daar wat feeds in geplakt. Probleem: als ik Netvibes opnieuw opstart heb ik geen rechten meer op de feeds (berichten en reacties) van 23dingen in Enschede. Da's lekker! Wordt je niet echt vrolijk van en ontstaat de neiging om dit "fantastische programma" meteen weer van de computer te verwijderen en gewoon via Explorer te abonneren op feeds.

Ben trouwens wel benieuwd of je ook ergens kan zien (bij de verschillende soorten readers) hoeveel mensen gebruik maken van je feed. Bij FeedReader heb ik dat nooit kunnen ontdekken. Je kunt wel leuk tijd en energie stoppen in het maken van feeds, maar wordt dit "nieuwe ding" ook gelezen?

1 opmerking:

edJek23 zei

Feedburner is een van de mogelijkheden om statistieken bij te houden.