zaterdag 17 januari 2009

Alweer: Poken (voor mensen die nog zooo 2008 zijn :-)).Nicole Giling maakt het spannend vind ik, want bibliotheek Zwolle gaat "er iets" mee doen. Wat? Dat lezen we helaas pas na het weekend. Zie haar blog.

12 opmerkingen:

last best zei

spannend, ik hou het in de gaten!!

Shanti zei

Wat gaat de OBE ermee doen Jouke?
Al plannen?

Jouke zei

@Shanti : ik heb werkelijk geen idee, snap het pas amper!
Als iemand tips heeft?
Ik wacht voorlopig even op Zwolle.
Misschien is dat ook maar een hype?

blondie zei

'k Ben benieuwd, ze maakt het inderdaad spannend!

Shanti zei

Als ik het goed begrijp is het een soort digitaal visitekaartje gericht op de Hyves generatie, maar ook misschien het bedrijfsleven. Wat je zou kunnen doen (zomaar wat ideeen) is een bijeenkomst (bijeenkomsten?)op zeer korte termijn organiseren over poken met een hapje en een drankje en informatie over poken. Waar je zo'n ding dan natuurlijk ook kunt kopen. Veel pers inschakelen, flyers in cafe's en uitdelen op de Oude Markt, en bij de winkels aan de doelgroep, jongere mensen.
Heb geen flauw idee wat zo'n ding kost, misschien een periode gratis meegeven bij een lidmaatschap, met weer veel pers natuurlijk.
Of we als bieb hier veel mee kunnen weet ik niet, maar we zouden het publiek wel op de hoogte kunnen stellen. Komen we als we dat regelmatig bij een nieuwe hype doen misschien een beetje van ons stoffige imago af

blondie zei

Nou, dat lijkt me een heel goed idee! Kunnen we meteen reclame maken voor Twitter en uitleggen wat dat precies inhoudt. Mocht mijn neef (student en 22 jaar) gisteren uitleggen wat Twitter was en hoe het precies werkte. 'k Vroeg mij trouwens wel af of dat nou positief of negatief was......Hij had er ook al moeite mee dat ik op Hyves aktief was (gezien mijn leeftijd, al oud in zijn ogen)maar volgens mij meer omdat hij bang was dat ik alles zou lezen wat hij uitspookte.

Jouke zei

@Shanti: inderdaad goed plan. Maar is natuurlijk de vraag of dat PR ingepland kan worden zoiets.

Shanti zei

Ja daar hebben we Hanneke voor. Als je zoiets doet moet je het snel doen. Net mijn dochter en haar vriend gesproken. Ook zij wisten niet wat Poken was, maar hij was wel enthousiast. Hij werkt in het bedrijfsleven en volgens hem worden ze gek van alle papieren visitekaartjes die ze krijgen.

Shanti zei

Waar kun je die dingen kopen? Moest ik van hem vragen.

Jouke zei

@Shanti, die kun je onder andere hier kopen: LetsPoke

Jouke zei

Inmiddels zijn er een paar bibliotheken die de "bedrijfs"-poken bij de receptie plaatsen en mensen oproepen om daarmee te poken (dus klanten toevoegen aan bieb-netwerk), ervaringen weet ik nog niet.

Ben wel zo vrij geweest om (vrijblijvend) Jilles te vragen of we een poken-meeting in de bieb zouden kunnen houden.

Shanti zei

Leuk!! Goed iniatief!