zondag 4 januari 2009

Bibliotheek Enschede Hyve (7)Maandag hadden we 57 leden, nu 70. Dat gaat dus goed.
Toch moet hierbij vermeld worden dat het misschien wat mooier lijkt dan het is. Bij de 13 nieuwe leden zijn een paar personeelsleden, een aantal door mij uitgenodigde auteurs en "slechts" een paar "gewone nieuwkomers".
Maar misschien ben ik te kritisch hierover?

Van de "vrienden van vrienden" waar ik het maandag over had zijn de resultaten helaas niet goed: 12 uitnodigingen, (nog??) geen aanmeldingen.

Wat ik het moeilijkste blijf vinden is: "hoe krijg je de hyve levendig"??

Ik doe (op mijn manier dan toch) mijn best om het actueel te houden met nieuwe gadgets, berichten en polls maar de resultaten vallen me toch wat tegen eerlijk gezegd.

Of ben ik gewoon te veeleisend en moet ik niet zeuren/klagen ? Ook goed mogelijk natuurlijk.

Wil je wat melden op de hyve, reageren op een bericht of stemmen op een poll: doen svp!

8 opmerkingen:

Astrid zei

Volgens mij doe je best leuke dingen, maar je moet je lat inderdaad niet te hoog leggen. Het schijnt dat je met een blog zeker het eerste jaar niks moet verwachten. Gewoon doorgaan en pas over een jaar de statistieken beoordelen!

Jouke zei

Dank voor de opbeurende woorden, we gaan gewoon door.

A d e l s g e s c h i e d e n i s zei

Hoi Jouke,

Ik merk bij Je Bibliotheek dat men het erg waardeerd als je veel afwisseling hebt. Dus idd veel nieuwe gadgets plaatsen. Daardoor komen mensen ook vaak terug op je hyve pagina. Verder merk ik dat boekbesprekingen erg interessant zijn. Bij de Bibliotheek-hyve doen die het ook erg goed. Als je een blog schrijf plaats die dan niet alleen op de Enschede hyve, maar ook op de Bibliotheek-hyve en wellicht andere hyves over boeken en over bijv. Enschede. Daar komen meer mensen en dus goede plaatsen om je hyve indirect te promoten. Plaats op die sites ook jullie activiteiten in agenda's waarbij je verwijst naar je hyve.

En als ik iets voor je kan doen op hyves dan hoor ik dat graag. Maar dat weet je wel :-)

Ik vind dat jullie erg goed bezig zijn en 70 is een erg mooi aantal! Ga zo door!!!

Groetjes
Wilma

Jouke zei

Ook jij bedankt voor de opbeurende woorden Wilma.
Inmiddels staan we trouwens op 72 (2 "gewone nieuwkomers" erbij).
Fijn dat je tussen het Wii-en door tijd had om even te reageren :-).

groeten, Jouke

catwoman zei

Hey Jouke, ik vind het al best heel goed gaan....ik heb door omstandigheden (kat) niet zoveel aandacht aan Hyves besteedt,dat begrijp je misschien... en je moet ook niet vergeten dat je (nog) midden in de feestdagenperiode zit...Je doet enorm je best.. en dat is super!!! En het is ook nog steeds een leerproces, niet teveel in te korte tijd verwachten. Mensen zijn soms onvoorspelbaar. Ik moest zaterdag werken, veel leuke Nieuwjaarswensen gehad, maar ook twee(onterechte) reacties,zomaar, van mensen met kennelijk HÉÉL korte lontjes. Ik vond het zelf even moeilijk door mijn "kattengevoel" momenteel, maar ik zie altijd toch het positieve, en JIJ doet het heel goed!!!!! Dus trek je het niet persoonlijk aan...en de rest komt echt wel. Tot woensdag Nieuwjaarsreceptie, ik hoop dat het niet heel glad is, want dan ben ik er niet. Groetjes Marjon

Jouke zei

Ook jij bedankt voor de opbeurende woorden.
Zag net op je blog dat het gelukkig weer iets beter gaat met de kat, dus komt dan wel weer goed.
Zie je woensdag.
groeten, Jouke

Wies Verdan zei

Als ik dit allemaal zo lees, gaat het eigenlijk heel goed met jullie hyves. Heb je nog en streefaantal in gedachten? Ik zou zelf denken..beter een relatief klein aantal enthousiaste en deelnemende leden dan weet ik hoeveel leden die niets meer van zich laten horenof lezen na aanmelding.
Ik ben zelf absoluut geen hyver dus ik meld mij niet aan. Jammer hé? Ik ben niet eens aangemeld bij die van mijn eigen bibliotheek in Hengeloooo.
Gewoon dom verdan doan, dan sal alns rech komn.
Groetn Wies

Jouke zei

Bij ons moeten personeelsleden zich verplicht aanmelden hoor :-).
Streefaantal: nou eigenlijk niet.
Maar wil wel qua leden in de top van de bibliotheekhyves terecht komen. Dus voorlopig op naar de 200en dan zien we verder. Beetje ambitie kan geen kwaad.
groeten, Jouke