zondag 30 november 2008

Onze bibliotheek moet op Hyves aanwezig zijn !?Het antwoord is dus "yes" (zie het zeer wetenschappelijke onderzoek hieronder). Maar inmiddels wat mij betreft ook weer iets van "no".

Vooruitlopend op de eindresultaten van het zeer wetenschappelijke onderzoek van deze blog, zijn we dus aanwezig inmiddels.:-)

Ben nu een dag of 10-20 (?) op Hyves, maar ik denk niet dat dit een gouden kans is voor een bibliotheek. Misschien moeten we wel aanwezig blijven (en ik zal de hyve dan ook bijhouden), maar ik geloof niet dat het ons veel oplevert.

Er zijn vrij veel bibliotheken aanwezig op Hyves, maar om nou te zeggen dat het een succes is?? Amsterdam heeft (dacht ik) iets van 22 leden!Er is een overzicht van de bibliotheken op Hyves,kijk hier. Ik zie daar geen succesverhalen bij helaas (maar misschien heb ik net die ene gemist, is mogelijk).

Ik blijf ermee bezig, experimenteren en bijhouden (want er zijn ook voorbeelden van "ooit gestart-nooit bijgehouden"=anti-reclame), maar ik denk dat we onze energie beter aan andere dingen kunnen besteden.

Just my 2 cents (zoals een vriend altijd zegt)........ en graag jullie reacties.

7 opmerkingen:

Astrid zei

Volgens mij is alleen maar 'op hyves zitten' ook niet echt de manier om er een succes van te maken. Je moet wel iets dóen.
Vrienden werven, zoeken, uitnodigen. Discussies starten, polls houden, foto's, filmpjes en gadgets toevoegen. Dat soort dingen.

Hengelo zit ook op hyves - ondanks dat we niet in dat overzicht voorkomen - maar we hebben er nog altijd geen actief beleid op gezet. Het was een probeerseltjes, om nog verder uit te werken.

Het is wellicht geen superhit en misschien is Dizzie wel een betere omgeving voor ons bibliotheken, maar ik zou het zeker nog niet opgeven.

Jouke zei

Ik had jullie wel gezien hoor :-).
Maar is ook nog geen hit toch?

Bij ons ook een probeerseltje.

Blijf het ook bijhouden en proberen nieuwe dingen te doen (de blidgets al gezien? heel simpel en toch maak je er mensen blij mee), maar ik zie niet echt waarom grote groepen hyvers naar een biebhyve zouden komen? Gratis kaarten voor een topconcert, ja... maar daarna?

Maar ik geef het nog niet op hoor (fries bloed)..

Jij hebt je inmiddels aangemeld neem ik aan? Doe ik dat bij jullie (of had ik dat al gedaan? Even kijken zometeen).

catwoman zei

Fries bloed????Ik dacht dat jij oorspronkelijk uit de hoek van Arnhem/Nijmegen komt? En ik ben ook geen opgever, maar ik heb toch ècht Twentse roots, en daarnaast, Duitse, Franse etc. En Hyves,.. ook bij mij nog steeds een dubbel gevoel. Heb vandaag nog met een (zeer) fanatieke Hyvster gesproeken, bijna de hele dag online, maar ik heb geen directe voordelen voor de bieb kunnen ontdekken. Nog eerder via een weblog o.i.d.

Edwin Mijnsbergen zei

Ik vind http://museumnacht.hyves.nl/ altijd een mooi voorbeeld hoe het ook kan. Het is maar wat je de mensen biedt he...

Jouke zei

Da's inderdaad een hele mooie Edwin. Bedankt voor de tip!

Jouke zei

@Catwoman: dacht jij dat Jouke een Arnhemse naam was? :-)
Geboren in de Bilt-vanaf 12 omgeving en in Arnhem-vanaf 32 Enschede. Tot het einde als het aan mij ligt.
Mijn Pa was een Fries, zodoende.

blondie zei

Dacht altijd dat het een Drentse naam was, mijn moeder heette Joukje en kwam uit Drenthe, vandaar.