donderdag 13 november 2008

't Is echt waar: ik zit op Hyves!


De wonderen zijn de wereld niet uit.
Ik zit op Hyves.
Je moet wat over hebben voor je werk nietwaar.
Volgens mij ben ik ongeveer de laatste inwoner van Nederland die de stap heeft gemaakt.
Gisteren aangemeld en vandaag al een zeer vleiende uitnodiging (dit ivm mijn gefreak met widgets en gadgets) om me aan te melden bij een speciale biebhyve, waar wordt nagedacht over wat bibliotheken met Hyves zouden kunnen.

Zo nog snel even kijken op het blog van Blondie, want een aantal enthousiastelingen (waaronder Blondie) zit al heel lang op een biebenschede hyve.

En als kersverse Hyver ga ik me daar natuurlijk ook (eindelijk dan, sorry!) aanmelden.

En dan maar "Hyven".

Mocht ik volgende week niet op mijn werk verschijnen, dan is de reden bekend. Ik ben dan aan het HYVEN! Eindelijk...

Wat een geweldig gevoel: IK BEN EEN HYVER!

10 opmerkingen:

catwoman zei

Nou, ik zit er ook nog niet zo lang op, vooruitblikkend op 23 Dingen, ik dacht ook: "het moet dan maar"...en ik moet zeggen, ik vind er geen MOER aan. Onzinnig gezwam, met smilies en zo. Voor de jeugd misschien heel leuk, maar dit is niet zo mijn Ding. Misschien zo'n biebhyve wel, dan kun je nog e.e.a. delen, of als je naar bepaalde personen op zoek bent kun je soms hier terug vinden, maar verder nee! En dan àl die z.g. "vrienden". Mij dochters hebben er honderden!Ik doe er dus nauwelijks iets mee. Maar ik zal je uitnodigen voor mijn Hyve. Hen ik er weer een "vriendje"bij.

Jouke zei

Ja, ik doe het ook echt om te kijken of ik er iets voor de bieb mee kan, want zelf zit ik er niet op te wachten. Maar ja: je moet er over mee kunnen praten toch?

Maar jij hebt er een virtueel vriendje bij.

En ik heb er nu al 2! Waauw!

Shanti zei

Nou als je in het vervolg alleen maar super aardige reacties plaatst in mijn blog wil ik je ook wel uitnodigen voor mijn Hyve hoor!
Maar ben het eens met Catwoman, ook ik vind er niet veel aan.
De gemiddelde Hyver is minstens 20 jaar jonger dan ik ben. Ben er alleen mee begonnen omdat mijn zoon en dochter er op zaten.

catwoman zei

Zou het dan toch de leeftijd zijn??Er zijn toch ook wel dagen dat ik me nog 15 voel!!!
Of zijn we die fase en dat niveau ontgroeit?

blondie zei

Hoi Jouke,

Ik heb je ook uitgenodigd, heb je misschien al gezien? Heb meteen Catwoman uitgenodigd, had ik ook nog niet in mijn vriendenlijstje. Het blijft inderdaad erg oppervlakkig en in het begin is het wel leuk om op zoek te gaan naar (oude) bekenden. Ik heb me ook erg verbaasd over hoe sommige jongeren met elkaar communiceren. Je kunt nu alleen nog maar krabbels van anderen lezen als je zelf je hyve ook openzet voor vrienden van vrienden, maar dat zou ik niet adviseren. Je kunt het beste je profiel zoveel mogelijk afschermen. Ben ook lid geworden van de speciale biebhyve waar je over schrijft. Nou, misschien tot krabbels.

Jouke zei

Hallo Blondie,

Ik zie net je uitnodiging en heb nu dan 3 vrienden. Heb me er verder nog niet zo in verdiept hoe het werkt, maar dat komt nog wel.
Het komt nu (maar dat zal nieuwigheid zijn) redelijk chaotisch over nog.

groeten, Jouke

Jouke zei

Ik zit nu al op 5 vrienden, moet niet te gek worden natuurlijk :-).

Zojuist weer een uitnodiging geaccepteerd van ene "Adrie" (een coach van de 23 dingen hier).

Ok ik accepteer de uitnodigingen en doe verder niks. Da's toch een beetje lullig eigenlijk.

Dus help me: wat is "een krabbel toevoegen"? Is dat gewoon een prive-reactie op een uitnodiging? Een openbaar bericht of...

Ik blijf het een chaotisch geheel vinden, waar ik niet blij van wordt.

Maar ik ga nu nog niet opgeven natuurlijk. Kan morgen ook :-)

Shanti zei

Heb net de eerste krabbel op jouw Hyves gezet. Die vindt je links onderaan de pagina. Wat het inhoudt? Nou... niet veel volgens mij.

Shanti zei

Of een krabbel openbaar is of niet ligt er aan of jij je Hyves op prive gezet hebt of open. De mijne staat open en iedereen kan dan de krabbels die anderen plaatsen lezen.
Hoezo nu al opgeven!? Gewoon doorgaan zeggen we dan tegen de 23dingen cursisten! Zou natuurlijk wel erg zwak zijn als een coach het zo snel al opgeeft.

Jouke zei

@Shanti ik zal eens kijken of ik het wel of niet op prive heb gezet.

Tja.. en dat "gewoon doorgaan" heb je eigenlijk wel een punt.

Maarre: als ik 10 vrienden heb stop ik echt, want dan kan ik al dat gekrabbel echt niet meer bijhouden natuurlijk :-)