zondag 14 december 2008

Eindelijk !!

Eindelijk zie ik dit op de Hyve van Marike H.

16 opmerkingen:

catwoman zei

Ja gelukkig, ik heb het ook gezien!! Ben er blij van. Maar dacht later ook nog: de politie zal e.e.a. ook wel gebruiken voor onderzoek en bewijsmateriaal o.i.d.
Er MOET gewoon meer achter zitten dit doe je heus niet zomaar...

Jouke zei

Ik denk dat de politie wel mogelijkheden heeft om de gegevens te bekijken zonder dat het profiel voor iedereen zichtbaar is eigenlijk.

catwoman zei

Ja, dat denk ik ook wel, maar misschien hebben ze expres nog een paar dagen de mogelijkheid tot reageren open gelaten....ik weet het ook niet. Maar op deze manier kunnen ze iemand net zo goed meteen midden op het marktplein zetten en het volk erop los laten...vreselijk!!!

blondie zei

Gelukkig. Ik had inderdaad ook al gedacht dat het misschien i.v.m. politie-onderzoek er op is blijven staan. Nu gelukkig eraf.

blondie zei

Kwam toevallig dit artikeltje tegen. Hieruit blijkt dat er toch wel iets gedaan wordt door de politie. Afgelopen donderdag stond er ook nog een artikel in de Tubantia over misbruik van Hyves. Kon het artikel niet zo gauw terug vinden op het internet. Beschreven werd hoe je heel gemakkelijk een Hyve aan kunt maken voor een ander en daar dan de meest schandalige dingen in kunt zetten, compleet met foto's e.d.

Jouke zei

Gelukkig maar Blondie.
En dat artikel had ik ook gelezen, is wel eng .

Djego zei

Was zeer zeker heel schandalig!!
Kreeg ook het idee van een grote schandpaal voor de kerk met marike dr aan. Dat mensen zo zonder achtergrond of enige weet een ander zo veroordelen. Je zou bijna hopen dat ze zelf eens iets mee maken... het is verschrikkelijk wat ze gedaan heeft maar denk niet dat ze dat in dr eentje heeft gedaan. Bevallen en dumpen dr zit vast en zeker meer achter. iemand heeft het geweten en die gene heeft dr denk ik ook verraden. Of de politie heeft een glazen bol. Zie niet in hoe dat gelinkt is naar dat meisje... Ik hoop dat ze de hulp krijgt die ze nodig heeft ..

Jouke zei

Djego bedankt voor je reactie. Het was inderdaad walgelijk. Hoe het allemaal precies is gegaan komen we nog wel een keer te weten.
Als ik het goed begrepen heb gaat ze vandaag naar een speciale psychiatrische afdeling in een gevangenis in Amsterdam dus zal ze ook hulp krijgen.

catwoman zei

Ik hoop dan ook goede hulp. Dat heeft ze wel nodig. Mijn "Hyves argwaan" was toch niet onterecht. Is Djego iemand van ons??

Jouke zei

Nee Djego is waarschijnlijk via Google hier terecht gekomen. Zag in mijn sitemeter dat ik ineens heel veel bezoekers had zaterdag en zondag en veel via Google. Mensen die zochten op Marike H, zagen namelik ook mijn blog in de zoekresultaten. Zodoende. Zie

Djego zei

Jouke heeft gelijk!! Ik kwam via google .. en heb hier gereageerd omdat dit de enige site was waar niet werd gescholden en verder werd nagedacht..

catwoman zei

Oké dank je wel Djego en Jouke. Gelukkig zijn we het eens.

Astrid zei

Nou nou, je volgt een paar dagen geen (lokaal) nieuws en dan gebeurt er eindelijk eens echt iets.

Ik dacht dat je alleen een krabbel en tik kon uitdelen als je iemands vriend bent. Ik heb die hyvespagina van Marike niet gezien, maar dat waren vast niet allemaal 'vrienden' die haar zo uitscholden. Toch?

Die hyves van Joran van der Sloot, die is toen toch ook platgescholden? Je merkt pas hoe kwetsbaar je bent als je alles online zet als het zover komt. En volgens mij kun je niks van internet 'weggummen'. Vooral foto's niet. Als ik zoek op googleafbeeldingen kom ik dingen tegen die ik zelf ooit verwijderd heb. Best eng dus.

Bij één van de eerste krantenberichten over deze zaak viel me op dat de politiechef zei dat er nu niet in de eerste plaats aandacht werd besteed aan de misdaad, maar dat ze vooral de moeder wilden vinden. Ergens was een 'vrouw in nood' en die had hulp nodig. Dat vond ik toch mooi om te lezen. Hopelijk komt het ooit weer goed met haar...

Jouke zei

Volgens mij (maar ben een beginner op dit gebied) kan iedereen die "op Hyves zit" reageren op een Hyve die niet "dichtgetimmerd/afgeschermd" is??
De meest gore reacties (in mijn beleving dan) kwamen van mensen die hun eigen hyve-space niet openbaar hadden.
Het was echt verschrikkelijk!!
Zelf zit je dan nog te denken aan dan maar pb-en aan dat soort volk, maar heeft a) toch geen nut en b) je hebt toch ook een bepaalde functie en alles is terug te vinden.

Het zet je (mij dan toch) wel aan het denken over web 2.0.

catwoman zei

Ja Jouke, ik begrijp heel goed wat je bedoeld, ik heb die gedachten ook wel. Maar we kunnen de ontwikkelingen toch niet stoppen. Wie weet hoe ver het ooit nog gaat?
En het(2.0) heeft natuurlijk ook heel veel voordelen en leuke kanten, laten we dat vooral niet vergeten! Heb je trouwens nog contact gehad met de politie?

Jouke zei

Nog niet nee, met de politie. Via internet kon ik zo snel niets vinden. Maandag maar eens even bellen.