donderdag 18 december 2008

Bibliotheek Enschede Hyve (5)


Persbericht 1

"De Hyve van de bibliotheek Enschede is een enorm succes! In minder dan een week is het aantal leden met bijna 100% gegroeid. De bibliotheek gaat extra formatie inzetten om de enorme toeloop te kunnen verwerken. Ene JdeV wordt binnenkort geridderd".

Persbericht2

"De Hyve van de bibliotheek Enschede is een enorme zeperd. Na een week nog maar 35 leden. Ene JdeV wordt binnenkort ontslagen".

Zo kun je dus op verschillende manieren tegen dingen aankijken :-).

Ik probeer nu een wat neutraler beeld te schetsen (al ben ik niet neutraal natuurlijk !):

35 leden is in absolute zin niet veel, maar toch meer dan bijvoorbeeld Rotterdam, Amsterdam etc.(en die zijn al veel langer bezig).
Moet wel bijgezegd worden dat een bepaalde "Catfamily" hier enorm aan heeft bijgedragen (dank je wel Lisan!).
Promotie moet nog beginnen (een aankondiging op de website levert niet veel op namelijk), dus eigenlijk is het zo slecht nog niet.

Al met al is mijn voorlopige conclusie nu een stuk positiever dan een tijdje geleden.

Ik denk dat je met een hyve inderdaad iets kunt doen aan interactie met je leden, wat op de normale website minder mogelijk is.

Dus: laten we doorgaan lijkt me en een "Goldmember" worden (zijn we van de reclame-zooi af , hebben we statistieken over het gebruik en nog wat extra's en heel veel kost het niet). Maar laten we er geen wonderen van verwachten. Gewoon een extraatje dat je met weinig middelen in stand kan houden.

Wensen/suggesties mbt de hyve: graag!! Kijk hier even.

4 opmerkingen:

catwoman zei

Ik probeer het glas altijd halfvol te zien...(lukt ook niet altijd hoor...) Mijn kattenkind voelt zich zeer gevleid door je lovende woorden. Ideetje: kan het bestaan van de bieb Hyves niet afgedrukt worden op de uitleenbonnen? Instellen qua tekst? Iets van: wordt lid van onze biebhyves.......

Jouke zei

Goed ideetje! Moet even vragen of het kan.

Shanti zei

Natuurlijk is het glas halfvol! We beginnen net! Geef het even de tijd.

Jouke zei

Geef jij het af en toe ook wat tijd :-) ?. Beetje reageren en stemmen enzo, het moet natuurlijk wel "levendig" worden en blijven.
Alvast bedankt.